Wil jij muziek maken
met Ableton Live 12?

Boek nu een GRATIS proefles en maak van jouw droom werkelijkheid.

Waarom Ableton?

Ableton Live is een fantastisch programma om te leren produceren. Ableton heeft een overzichtelijke gebruiksinterface met een natuurlijke werkwijze. Iedere knop zit op de juiste plek en er zijn geen menu’s om in te verdwalen. Zoals de naam al zegt is Ableton Live ideaal voor op het podium.

De Session View maakt het mogelijk om live te componeren en muziek te re-mixen. Door audio- en MIDI clips te selecteren kun je al improviserend componeren en arrangeren. Met deze krachtige functie kun je ontzettend snel muzikale ideetjes uitwerken en daarnaast is vrijwel alles in Ableton makkelijk te automatiseren.

Ableton is de makkelijkste DAW om MIDI apparatuur te integreren zoals de Push en Novation Launchpad. Je kunt met Max4Live zelfs je eigen plugins ontwikkelen of downloaden vanuit de community. Daarnaast is Ableton erg snel en licht in gebruik.

Ableton Audio Warping en Envelope Editing

Ableton Lessen

Of je nu House, Techno, Hiphop, Singer-songwriter of Indie-rock muziek maakt. Alle technieken zijn exact hetzelfde. Hieronder zijn een aantal voorbeelden van dingen die je kunt leren. Natuurlijk bepaal jij in de les volledig zelf waar jij de focus op wilt leggen.

Voor wie is Ableton Live?

Ableton is echt gericht op elektronische muziekproducers. De grootste Techno & House producers werken met Ableton omdat het snel werkt en waanzinnig goed klinkt.

Ableton Live wordt gebruikt op het podium door artiesten zoals Deadmau5 en Madeon en integreert met allerlei MIDI controllers zoals Push en Maschine. Met Ableton Link kun je zelfs meerdere computers synchroniseren om een elektronische liveact te vormen.

Ableton Lessen
Ableton Session View

Wat ga je leren?

In de Ableton lessen leer je componeren in de session view, om vervolgens je ideeën om te zetten naar de arrangement view. Je leert alles over automation, editting, mixage en mastering met Ableton stock plugins zoals EQ Eight, Saturator en Beat Repeat.

Je leert omgaan met de Sampler en Drum Rack en wordt een echte Ableton Shortcut Pro. Je ontdekt de ideale workflow en ervaart de eindeloze mogelijkheden van de software. Dit alles om zo snel mogelijk aan de slag te kunnen met het maken van je eigen muziek. Hoe meer je weet over een DAW, des te makkelijker het produceren.

Wat zijn de nadelen van Ableton?

Ben je een singer-songwriter? Dan zou ik eerder kiezen voor Logic of Cubase. Ableton mist wel uitgebreide editing funties die je nodig hebt om opnames te bewerken. Zo heeft Ableton geen ingebouwde pitch-correction software. 

Ook is Ableton wat meer gericht op Elektronische muziekproducers. DAWs als Logic en Cubase zijn wat meer gericht op akoestische muziek vanwege de ingebouwde instrumenten en verzameling aan loops en samples.

Produceren met Abletons Effecten zoals EQ8
Ableton MIDI Editing

Welke versie van Ableton heb ik nodig?

Ableton komt in 3 versies: Intro, Standard en Suite. In Suite zit alles wat je nodig hebt. Ableton Live Suite komt inclusief alle synthesizer en effect plugins en deze klinken geweldig goed! Ik durf wel te zeggen dat Ableton de best klinkende synthesizer plugins heeft van alle DAWs. Met Suite heb je alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan.

Als je net begint is Suite misschien een stap te ver. Dan zou ik kiezen voor Ableton Standard. Ableton Intro heeft namelijk net wat veel beperkingen. Zo ben je gelimiteerd tot een maximum van 16 tracks en mis je veel editing functies. Ableton Intro wordt echter wel vaak meegeleverd met audio interfaces of controllers waardoor je altijd met korting kunt ‘upgraden’ naar een duurdere versie.

Mocht je voor Ableton Standard kiezen dan kun je natuurlijk synthesizer en effect plugins gebruiken van externe fabrikanten. Er zijn zelfs veel goede gratis plugins verkrijgbaar zoals Vital, Spitfire Labs en Valhalla Suppermassive.

Locatie

Wil jij muziek produceren met Ableton Live 12? Cool! Op onze leslocatie in Amsterdam kun je Ableton lessen volgen. Je leert alle tips en tricks om zo snel mogelijk aan de slag te gaan met het maken van je eigen tracks!

  • Je krijgt les in een professionele muziekstudio.
  • Dé ideale plek om je tracks te luisteren in een ruimte met goede akoestiek.
  • Maak gebruik van een verzameling aan opname apparatuur en synthesizers.
  • Neem je zang op in de vocalbooth.
Leer Muziek Productie Privé Lessen

Veelgestelde vragen

Het enige wat je nodig hebt om te beginnen als muziekproducer, is een laptop, een DAW zoals Ableton of FL-Studio en een koptelefoon.

Een laptop is handig om gelijk zelf mee te doen, maar we kunnen ook prima op mijn computer werken.

Jazeker! Dit kan via Google Meet en Session Wire, een programma waarmee we zonder vertraging in hoge kwaliteit audio kunnen streamen.

Ervaring met een muziekinstrument is niet nodig om muziek te maken. In de les leer je alles over muziektheorie.

Er zijn geen inschrijfkosten voor producer lessen! Kom gerust langs voor een proefles.

Je zit niet vast aan een contract. Je betaalt per les of voor een aantal lessen vooruit.

Wat heb je nodig?

Download nu mijn gratis PDF met daarin alles wat je nodig hebt om te beginnen als muziekproducer.

Wat heb je nodig e-book cover

Wil jij beginnen als muziekproducer?

Download nu het GRATIS E-book met daarin alles wat je nodig hebt om te beginnen met muziekproductie.

Wat heb je nodig e-book cover