Wil jij muziek maken met Logic Pro?

Boek nu een GRATIS proefles en maak van jouw droom werkelijkheid.

Waarom Logic Pro?

Logic Pro is het grote broertje van Apple’s gratis Garageband. Logic Pro werkt alleen op een Mac en is daardoor enorm stabiel en altijd compatible met OS updates. Logic Pro is populair onder singer-songwriters, elektronische muziekproducers en filmcomponisten. Logic Pro is de grote concurrent van Cubase en is overzichtelijk opgezet met veel mogelijkheden.

Gratis Vital Synthesizer Effecten

Logic Lessen

Of je nu House, Techno, Hiphop, Singer-songwriter of Indie-rock muziek maakt. Alle technieken zijn exact hetzelfde. Hieronder zijn een aantal voorbeelden van dingen die je kunt leren. Natuurlijk bepaal jij in de les volledig zelf waar jij de focus op wilt leggen.

Voor wie is Logic Pro?

Singer-Songwriters
Logic heeft veel ingebouwde instrumenten en loops waardoor je snel aan de slag kunt als singer-songwriter. Maak eenvoudig drumpartijen met de Drummer Track, of voeg samples toe met ESX of synth partijen met Alchemy.

Opnemen, editing en mixage is daarnaast heel makkelijk en Logic Pro wordt geleverd met een grote verzameling goed klinkende effect plugins en instrumenten.

Elektronische muziekproducers
Ook elektronische muziekproducers zullen hun weg vinden met Logic Pro. Er worden veel synthesizers, samples en effecten meegeleverd die ook nog eens ontzettend goed klinken.

Filmcomponisten
Logic is geliefd onder filmcomponisten vanwege de ingebouwde video mogelijkheden. Je voegt eenvoudig tempo en maatwisselingen toe om muziek en geluidseffecten eenvoudig te synchroniseren met het beeld.

Apple Logic Pro
1. Ableton Live 11 - Session View

Wat ga je leren?

In de Logic Pro lessen leer je opnemen, editing, mixen en masteren om zo snel mogelijk aan de slag te gaan met het maken en uitbrengen van muziek. Je leert alles over audio, MIDI, effecten, automation en arrangeren.

Je leert omgaan met Flex Pitch om zang partijen te stemmen en Flex Time om wiebelende opnames te corrigeren. Multitrack opnames worden een fluitje van een cent net als het maken van complete mixen.

Logic Pro heeft tegenwoordig ook een functie waarmee je net als Ableton met clips kunt werken om onwijs snel muzikale ideeën uit te werken.

Wat zijn de nadelen van Logic?

Logic Pro is iets uitgebreider dan Ableton waardoor het wat meer tijd kost om alle functies te ontdekken, maar het is niet zo geavanceerd als Cubase. Niet alle plugins zijn even visueel als Ableton en het werkt echt alleen op een Mac.

Apple Logic Pro
Apple Logic Pro

Wat kost Logic Pro?

Er is maar één versie van Logic Pro. Dat maakt het een makkelijke keuze. Logic Pro kost €199 en is daardoor even duur als de Producer Edition van FL Studio. In tegenstelling tot FL Studio moet je voor Logic om de paar jaar betalen voor een grote update zoals van 11 naar 12, net als bij iedere andere DAW.

Locatie

Wil jij muziek produceren met Logic Pro? Cool! Op onze leslocatie in Amsterdam kun je Logic lessen volgen. Je leert alle tips en tricks om zo snel mogelijk aan de slag te gaan met het maken van je eigen tracks!

  • Je krijgt les in een professionele muziekstudio.
  • Dé ideale plek om je tracks te luisteren in een ruimte met goede akoestiek.
  • Maak gebruik van een verzameling aan opname apparatuur en synthesizers.
  • Neem je zang op in de vocalbooth.
Leer Muziek Productie Privé Lessen

Veelgestelde vragen

Het enige wat je nodig hebt, is een computer met daarop Logic Pro, een setje speakers of een koptelefoon en eventueel een audio interface.

Een laptop is handig om gelijk zelf mee te doen, maar we kunnen ook prima op mijn computer werken.

Jazeker! Dit kan via Zoom.

Ervaring met een muziekinstrument is niet nodig om muziek te maken. In de les leer je alles over muziektheorie.

Er zijn geen inschrijfkosten! Kom gerust langs voor een gratis proefles.

Je zit niet vast aan een contract. Je betaalt vooruit per 4 lessen en je kunt langskomen wanneer het jou uitkomt.

Wat heb je nodig?

Download nu mijn gratis PDF met daarin alles wat je nodig hebt om te beginnen als muziekproducer.

Wat heb je nodig e-book cover

Wil jij beginnen als muziekproducer?

Download nu het GRATIS E-book met daarin alles wat je nodig hebt om te beginnen met muziekproductie.

Wat heb je nodig e-book cover