Wil jij muziek maken
met Cubase?

Boek nu een GRATIS proefles en maak van jouw droom werkelijkheid.

Waarom Cubase?

Cubase is het meest uitgebreide softwarepakket voor muziekmakers. Of je nu singer-songwriter bent, elektronische muziek maakt of filmmuziek componeert, met Cubase kan het allemaal. Wil je een hele band opnemen? Geen probleem! Cubase heeft de meeste uitgebreide opname en editing opties op de markt.

Je kunt Cubase volledig naar je eigen hand zetten door sneltoetsen toe te wijzen, schermen aan te passen en je kunt zelfs Macro’s maken om veelgebruikte instellingen met één druk op de knop uit te voeren.

Cubase heeft krachtige synthesizers zoals Retrologue

Cubase Lessen

Of je nu House, Techno, Hiphop, Singer-songwriter of Indie-rock muziek maakt. Alle technieken zijn exact hetzelfde. Hieronder zijn een aantal voorbeelden van dingen die je kunt leren. Natuurlijk bepaal jij in de les volledig zelf waar jij de focus op wilt leggen.

Voor wie is Cubase het meest geschikt?

Singer-Songwriters
Cubase is er voor iedereen maar het is vooral heel goed geschikt voor singer-songwriters. Dat komt door de uitgebreide editing opties. Zo heeft Cubase een ingebouwde Pitch Correctie functie genaamd Vari Audio, waardoor je in een handomdraai je zang melodie kunt stemmen.

Muziekprofessionals
Filmcomponisten, sound-designers, muziekstudio’s en mix engineers werken allemaal met Cubase. Deze software bied functies waar andere DAWs niets eens in de buurt komen. Het is dé concurrent van Pro Tools. Zoek je een professionele DAW met veel tijdsbesparende functies? Dan ben je bij Cubase aan het juiste adres.

Cubase Groove Agent Plugin voor Songwriters
De Audio effecten van Cubase

Wat ga je leren?

In de Cubase lessen leer je opnemen, editen en mixen om zo snel mogelijk je muzikale ideeën te delen met de rest van de wereld. Je leert alles over audio, MIDI, automatisering en effecten zoals

Je ervaart de kracht van Templates, Presets en Shortcuts en leert omgaan met plugins zoals Retrologue, Halion en Groove Agent. Verdiep je in songwriting tools zoals de chord editor, arranger track, signature en tempo track. Leer alles over opnemen met een click track en het multi-track editing van bijvoorbeeld drum partijen. Je leert omgaan met mixage technieken zoals de ingebouwde gain structuur, filters, sends, group tracks en nog veel meer!

Cubase is dé DAW van de toekomst. Hoe meer je weet, des te sneller je aan de slag kunt gaan met het uitbrengen van je eigen muziek.

Wat zijn de nadelen van Cubase?

Het enige nadeel van Cubase is dat het wat lastiger is om te begrijpen. Dat komt door het ontzettende aanbod aan functies. Je kunt je doel op meerdere manieren bereiken, maar soms moet je nét even wat meer ervaring hebben om alle functies goed te begrijpen. Er zijn veel menu’s en schermen om doorheen te bladeren en niet alles ligt even voor de hand als een DAW zoals Ableton.

Ook voor live performance moet je toch écht bij Ableton zijn. Cubase is een krachtige en stabiele DAW maar is wel iets zwaarder voor je computer dan Ableton. Werk je op Mac? Dan is Logic Pro een goed en betaalbaar alternatief.

Cubase Pitch Correctie met Variaudio
Cubase Lessen

Welke versie van Cubase heb ik nodig?

Cubase heeft drie versies: elements, artist en pro. Als singer-songwriter kun je prima uit de voeten met Cubase elements. Hierin zit alles wat je nodig hebt om je eigen demo’s op te nemen en te mixen.

Wil je wat meer synthesizers en edit opties zoals Variaudio? Dan heb je Cubase artist nodig. Heb je al wat jaartjes ervaring? Dan zou ik zeker aanraden om de Pro versie te kopen. Hierin zit alles wat je nodig hebt om als professional aan de slag te gaan.

Check de website van Cubase voor een volledig overzicht tussen de verschillende versies.

Locatie

Wil jij muziek produceren met Cubase 12? Cool! Op onze leslocatie in Amsterdam kun je Cubase lessen volgen. Je leert alle tips en tricks om zo snel mogelijk aan de slag te gaan met het maken van je eigen tracks!

  • Je krijgt les in een professionele muziekstudio.
  • Dé ideale plek om je tracks te luisteren in een ruimte met goede akoestiek.
  • Maak gebruik van een verzameling aan opname apparatuur en synthesizers.
  • Neem je zang op in de vocalbooth.
Leer Muziek Productie Privé Lessen

Veelgestelde vragen

Het enige wat je nodig hebt om te beginnen als muziekproducer, is een laptop, een DAW zoals Ableton of FL-Studio en een koptelefoon.

Een laptop is handig om gelijk zelf mee te doen, maar we kunnen ook prima op mijn computer werken.

Jazeker! Dit kan via Google Meet en Session Wire, een programma waarmee we zonder vertraging in hoge kwaliteit audio kunnen streamen.

Ervaring met een muziekinstrument is niet nodig om muziek te maken. In de les leer je alles over muziektheorie.

Er zijn geen inschrijfkosten voor producer lessen! Kom gerust langs voor een proefles.

Je zit niet vast aan een contract. Je betaalt per les of voor een aantal lessen vooruit.

Wat heb je nodig?

Download nu mijn gratis PDF met daarin alles wat je nodig hebt om te beginnen als muziekproducer.

Wat heb je nodig e-book cover

Wil jij beginnen als muziekproducer?

Download nu het GRATIS E-book met daarin alles wat je nodig hebt om te beginnen met muziekproductie.

Wat heb je nodig e-book cover