Wil jij beats maken
met FL Studio?

Boek nu een GRATIS proefles en maak van jouw droom werkelijkheid.

Waarom FL Studio?

FL Studio is een ideale DAW voor beginnende producers en het is een populaire DAW voor hiphop producers. FL Studio heeft veel ingebouwde functies om snel aan de slag te gaan met het maken van muziek zoals de Riff Machine en Stamp tool om makkelijk akkoorden in te voeren, ideaal als je nog niet zoveel ervaring hebt met muziektheorie.

FL Studio Flex Synthesizer

FL Studio Lessen

Of je nu House, Techno, Hiphop, Singer-songwriter of Indie-rock muziek maakt. Alle technieken zijn exact hetzelfde. Hieronder zijn een aantal voorbeelden van dingen die je kunt leren. Natuurlijk bepaal jij in de les volledig zelf waar jij de focus op wilt leggen.

Voor wie is FL Studio het meest geschikt?

Heel FL Studio is gericht op beatmakers met veel ingebouwde geluiden zoals 808 kicks, bassen en piano loops. De ingebouwde step sequencer maakt het makkelijk om snel beats te programmeren. FL Studio heeft een overzichtelijke en mooi vormgegeven gebruikersinterface met veel kleur en opties.

FL Studio Lessen
FL Studio Synths en Piano Roll

Wat ga je leren?

In de FL Studio lessen leer je beats maken, arrangeren en mixen. Je leert omgaan met FL Studio’s unieke manier van componeren met patterns en playlists.  Je leert omgaan met gain-staging, automation en het gebruik van instrumenten en effect plugins zoals de Fruity EQ, Delay en Reverb.

Je leert alles over opnemen, editing, sampling en alle andere technische onderdelen van het programma. FL Studio heeft door de jaren heen steeds meer tools gekregen en is wereldwijd geliefd als dé DAW om mee te beginnen.

Wat zijn de nadelen van FL Studio?

FL Studio heeft veel unieke functies die compleet anders werken dan in andere DAWs. Vooral wat betreft playlists, automation en het maken van opnames. Daarnaast zijn veel plugins niet altijd even visueel als in bijvoorbeeld Ableton, waardoor het lastig is om te zien wat er precies gebeurt.

Ook de geluidskwaliteit van ingebouwde instrumenten en effecten loopt wat achter vergeleken met andere DAWs zoals Ableton, Logic en Cubase. FL Studio is echter wel een van de budgetvriendelijkste DAWs op de markt, en je krijgt bovendien levenslang gratis updates!

FL Studio Effect Plugins
Audio Editing met Edison in FL Studio

Welke versie van FL Studio heb ik nodig?

Je kunt kiezen uit 4 verschillende FL Studio versies. De demo is altijd gratis en heeft geen tijdslimiet, de enige beperking is dat je wél een project kunt opslaan, maar niet kunt openen.

De beginners editie van FL Studio is de Fruity Edition. Hiermee kun je niet opnemen, en mis je een groot deel van de instrument en effect plugins. De Producer Edition wordt het meest gebruikt en heeft geen beperkingen. Daarna heb je met de Signature Edition meer plugins en effecten en met de All Plugins Edition kun je alle FL Studio plugins ook gebruiken in andere DAWs.

Om te beginnen raad ik aan om de Producer Edition aan te schaffen. Deze kost €199,- en updates zijn levenslang gratis. Dit maakt FL Studio de goedkoopste DAW op de markt.

Check de website van FL Studio om alle edities te vergelijken.

Locatie

Wil jij muziek produceren met FL Studio? Cool! Op onze leslocatie in Amsterdam kun je FL Studio lessen volgen. Je leert alle tips en tricks om zo snel mogelijk aan de slag te gaan met het maken van je eigen tracks!

  • Je krijgt les in een professionele muziekstudio.
  • Dé ideale plek om je tracks te luisteren in een ruimte met goede akoestiek.
  • Maak gebruik van een verzameling aan opname apparatuur en synthesizers.
  • Neem je zang op in de vocalbooth.
Leer Muziek Productie Privé Lessen

Veelgestelde vragen

Het enige wat je nodig hebt, is een computer met daarop FL Studio, een setje speakers of een koptelefoon en eventueel een audio interface.

Een laptop is handig om gelijk zelf mee te doen, maar we kunnen ook prima op mijn computer werken.

Jazeker! Dit kan via Zoom.

Ervaring met een muziekinstrument is niet nodig om muziek te maken. In de les leer je alles over muziektheorie.

Er zijn geen inschrijfkosten! Kom gerust langs voor een gratis proefles.

Je zit niet vast aan een contract. Je betaalt vooruit per 4 lessen en je kunt langskomen wanneer het jou uitkomt.

Wat heb je nodig?

Download nu mijn gratis PDF met daarin alles wat je nodig hebt om te beginnen als muziekproducer.

Wat heb je nodig e-book cover

Wil jij beginnen als muziekproducer?

Download nu het GRATIS E-book met daarin alles wat je nodig hebt om te beginnen met muziekproductie.

Wat heb je nodig e-book cover