De beste gratis synthesizer plugin

De beste gratis synthesizer

Ik durf wel te zeggen dat Vital de beste gratis synthesizer plugin is op de markt. Deze plugin werkt op zowel Mac, Windows als Linux en kan gebruikt worden zonder enige beperking. Het enige voordeel aan de betaalde versie is dat je wat meer presets hebt om uit te kiezen.

In de video hierboven laat ik alle functies van Vital zien. Het is een uitgebreide, maar ontzettend overzichtelijke en gebruiksvriendelijke synthesizer plugin. Door de visuele vormgeving kun je precies ziet wat er gebeurt, waardoor het een ideale synthesizer is voor beginners. Ik vind deze synth zelfs zo goed dat ik hem nu standaard in al mijn muziekproductie lessen gebruik.

De beste gratis synthesizer plugin
Vital is heel overzichtelijk opgesteld, met duidelijke animaties zodat je precies ziet wat er gebeurt.

Vital kan makkelijk concurreren met betaalde synthesizers zoals Serum en Sylenth1. Het ontwerp heeft ook wel iets weg van Serum, het is namelijk ook een Wavetable synthesizer, maar dan met een extra oscillator sectie, een extra envelope en meer modulatie opties. Vital werkt ook standalone, je hoeft dus niet per se een DAW op te starten om te spelen.

Serum Synthesizer Plugin
Serum heeft 2 oscillators plus een sub oscillator, 3 envelopes en 4 LFO’s.

Net als Serum heeft Vital een complete verzameling aan ingebouwde effecten. Deze effecten klinken een stuk beter dan die van Sylenth1 en je hebt veel meer modulatie opties. Toch wil ik Sylenth1 ook zeker niet afschrijven vanwege zijn warme, virtueel analoge klank.

Gratis Vital Synthesizer Effecten

Download Vital nu zelf en ga gewoon eens aan de knoppen draaien. Dat is uiteindelijk wel de beste manier om te leren. Net zoals je bij ieder ander instrument moet oefenen.

Wil je meer weten over muziekproductie? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijkse updates met tutorials, blog artikelen en andere tips en tricks! Of kom langs voor een gratis proefles!

Share this post

Gratis Checklist

Download nu mijn gratis PDF met daarin alles wat je nodig hebt om te beginnen als muziekproducer.

Wat heb je nodig e-book cover

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij beginnen als muziekproducer?

Download nu het GRATIS E-book met daarin alles wat je nodig hebt om te beginnen met muziekproductie.

Wat heb je nodig e-book cover