Top 18 muziek productie blogs

Top 18 Muziekproductie Blogs

Muziekproductie Bronnen

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel muziekproductie blogs op het internet te vinden. Helaas is niet alles online even betrouwbaar. Slecht advies kan veel schade aanrichten. Wanneer je online-informatie zoekt, raadpleeg dan meerdere bronnen en vergelijk deze met elkaar. Er zijn verschillende online fora waar mensen soms echt foutieve informatie delen. Vergelijk dus altijd verschillende sites en trek daar zelf je conclusies uit. Muziekproductie is een zeer subjectief beroep, dus leg informatie van anderen altijd naast je eigen ideeën en ervaring.

Omdat ik zelf een hoop geleerd heb van muziekproductie blogs, heb ik besloten een kort lijstje te maken met kwalitatieve muziekproductie blogs.

Top 18 Muziekproductie Blogs (in willekeurige volgorde)

 1. ADSR Een geweldige site met talloze online cursussen voor elektronische muziekproducers. Als je graag nieuwe genres verkent en stap voor stap handleiding volgt over het produceren van bepaalde geluiden dan is deze site iets voor jou!
 2. The Recording Revolution Graham Cochrane is een geweldige leraar, hij weet hoe je een ingewikkeld onderwerp op een eenvoudige manier kan uitleggen op een manier waarop iedereen het kan begrijpen. Dit is een geweldige site voor beginnende en gevorderde muziekfanaten die meer willen leren over opnametechnieken, muziekproductie en mixage.
 3. Home Studio Corner Joe Gilder maakt veel nuttige video’s en hij legt alles op een leuke manier uit! Als je iets over muziekproductie wilt leren, ga dan naar zijn site! Word lid van zijn e-maillijst voor motiverende en inspirerende verhalen.
 4. The Six Figure Home Studio Als je over apparatuur wil praten is dit niet de site die je zoekt. Als je alles wilt weten over de zakelijke kant van het runnen van een thuisstudio, dan is deze site echt iets voor jou.
 5. The Pro Audio Files Dit is een fantastische website als je op zoek bent naar recensies, korte artikelen en lijstjes, en video materiaal. De site wordt onderhouden door verschillende muziekproducers en is daarom nuttig voor iedereen.
 6. Produce Like A Pro Warren Huart is een held! Kijk eens naar de Produce Like A Pro Academy, dit is een geweldige community van muziekproducenten die alles willen leren over productie en mixage. Zijn video materiaal is van hoge kwaliteit en als je lid wordt van de Academy, krijg je gelijk multi-tracks om je mixvaardigheden mee te oefenen.
 7. Lynda.com Er is niets dat je niet kunt vinden op Lynda.com. Video’s over audio-engineering en muziekproductie maken een groot deel uit van de site. Video’s van bekende producers zoals Bobby Owsinski en Scott Jacoby zijn een zegen voor aanstormende muziekproducers.
 8. Bobby Owsinski Blog Over Bobby Owsinski gesproken, hij heeft zelf een geweldige blog waarin hij alle aspecten van de muziekindustrie behandelt. Hij heeft veel geschreven over opnemen, mixage en alles eromheen.
 9. Sound On Sound Wie kent Sound on Sound niet? Opgericht in 1985, als er één bron is die alles heeft geschreven over muziekproductie dan moet dit Sound on Sound zijn. Voor diepgaande recensies of technische informatie is dit de plek om te bezoeken!
 10. Native Instruments Ze maken verbluffende software-instrumenten en samples, maar wist je dat ze ook heel interessante blogs schrijven? Ze schrijven over algemene muziekproductietips, maar ze interviewen ook heel veel artiesten wat enorm inspirerende verhalen oplevert.
 11. Production Advice Ian Shepherd is een mastering engineer die weet waar hij het over heeft! Als je je wilt verdiepen in luidheid of al het andere wat betreft mastering, kijk dan op zijn site. Hij maakt trouwens ook geweldige mastering plug-ins!
 12. DIY Musician Dit is een blog van CDBaby die zicht richt op onafhankelijke artiesten die zich klaarmaken om hun tracks uit te brengen. Als je meer wilt weten over de zakelijke kant van het uitbrengen, publiceren, auteursrechten en de meer praktische kant van het uitbrengen, dan is deze site perfect voor jou.
 13. Rick Beato Niet echt een blog, maar Rick Beato is een echter rockster op YouTube! Zijn motto is: “Everything Music”, wat zijn videos overzichtelijk samenvat. Bezoek zijn YouTube-kanaal voor song analyses, compositie tips, interviews, arrangeer technieken, instrumentatie en nog veel meer.
 14. Production Music Live Een site die niet alleen uitgebreide videocursussen aanbiedt, maar ook een super behulpzame blog. Deze site heeft alles te maken met elektronische muziekproductie, en niet alleen EDM maar ook meer underground stromingen zoals melodieuze Techno en Deep House. Ze maken ook fantastisch klinkende sample pakketten.
 15. Junkie XL Ik moest deze wel aan de lijst toevoegen, ook al is het geen blog. Tom Holkenborg maakt enorm interessante video’s over wat zich nu eigenlijk achter de schermen afspeelt van zijn dagelijkste werk als filmcomponist. Maak kennis met de tools die hij gebruikt en sta versteld van zijn gigantische studio-setup.
 16. Izotope Ze maken next-gen software, maar ze schrijven ook futuristische blog artikelen! Van technische mixage technieken tot creatieve workflow tips. Als je niet kan vinden wat je zoekt op deze website, dan zoek je niet goed genoeg!
 17. Sundownsessionstudio Een blog met veel tips over opnemen, muziekproductie, songwriting en mixage.
 18. MacProVideo Ik ben pas sinds kort bekend met deze website, maar ik gebruik het bijna elke dag. Veel video’s over compositie, muziektheorie en muziekproductie. Er zijn ook veel video’s te vinden over de werking van bepaalde hardware en software synthesizers.

Share this post

Gratis Checklist

Download nu mijn gratis PDF met daarin alles wat je nodig hebt om te beginnen als muziekproducer.

Wat heb je nodig e-book cover

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij beginnen als muziekproducer?

Download nu het GRATIS E-book met daarin alles wat je nodig hebt om te beginnen met muziekproductie.

Wat heb je nodig e-book cover